Recette: Parfait Moules marinères
Moules marinères. We French have many uses for them - gratin, omelette, stuffed, in soups, casseroles, in salads - but my favourite is the most traditional use of them: moules marinière. This Normandy classic is simple to cook at home, especially as you can now easily buy mussels that have already been cleaned and de-bearded. Moules Marinières (mussels in white wine sauce) is an iconic dishes from the north of France and Belgium.
Pull off beards, the tuft of fibers that attach each mussel to it's shell, cutting them at the base with a paring knife. Discard those that do not close when you handle them and any with broken shells. Cook yourself a restaurant-style moules marinière in six simple steps - a splash of white wine, cider or beer gives an extra kick. Vous pouvez cuisiner Moules marinères utilisant 7 Ingrédients et 9 instructions. Voici comment vous cuisinez ça.
ingrédients de la recette Moules marinères
- Préparer 2 of kgs de moules de bouchot.
- C'est 3 of oignons.
- Vous avez besoin 210 g of vin blanc.
- Vous avez besoin 20 g of beurre.
- Préparer 500 l of crème liquide entière (35 %).
- C'est of Persil en quantité suffisante.
- Préparer of Sel, poivre en quantité suffisante.
Grattez bien et lavez les moules. Faites-les ouvrir dans la cocotte couverte, sur feu vif pendant quelques minutes. Soften the garlic and shallots in the butter with the bouquet garni, in a large pan big enough to take all the mussels - it should only be half full. Martha Stewart Shallots, butter, thyme, and white wine give classic flavor to this easy, casual -- and traditional -- dish.
Moules marinères pas à pas de recette
- Versez les moules dans un grand fait tout et mettez les à cuire à feu moyen..
- Quand les moules sont ouvertes, elles sont cuites reservez les au chaud dans le fait-tout.
- Émincez les oignons et mettez les à revenir dans une casserole avec le beurre..
- Déglacez les oignons avec le vin blanc. Essayez de le faire en trois fois, et laissez réduire..
- Ajoutez la crème liquide dans la casserole et faite chauffer le tout..
- Goûtez votre sauce et salez si nécessaire..
- Poivrez et ajoutez le persil hors du feu..
- Versez sur la sauce marinière sur les moules et mélangez..
- Dégustez avec des frites..
Serve with a crusty baguette to soak up the broth. Shallots, butter, thyme, and white wine give classic flavor to this easy, casual -- and traditional -- dish. Heat the butter in the large pot over medium-high heat. S urely moules marinières is the quintessential French holiday dish. The combination of spanking fresh seafood, wine and shallots accompanied by large hunks of crusty baguette is an intoxicating.
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